Deurbeleid nachtclub Mississippi

Door arnovos op zondag 11 november 2018 13:13 - Reacties (12)
Categorie: -, Views: 6.172

Verleden week wilde ik eens weer lekker op stap en dan niet naar de plaatselijk kroeg of een illegale zuipkeet, maar naar een echt club. In het verleden ben ik wel eens binnen geweest bij nachtclub Mississippi, een club met deurbeleid, uitstekende service en goede muziek. Bovendien weet het personeel van Mississippi je naam nog als je vaker komt, dus prima tent. Normaal gesproken betaal je 10 euro entree, maar er zijn vouchers in omloop voor gratis entree. Kreeg er eentje van een mederwerker, op naam gesteld.

Enfin, ik naar de place to be en het was al behoorlijk druk aan de deur. Zoals gezegd, er is een deurbeleid en dat doen de portiers meestal keurig. Deze keer sloegen ze de plank echt volledig mis en kwam ik niet binnen, wat ik ook probeerde. Ik was niet met een groep, had geen sneakers aan en viel geen mensen lastig. Laat me vertellen wat er wel gebeurde:

Na enig geschuifel in de rij kom ik bij het beruchte rode koord en kijkt de portier mij vragend aan. Ik geef hem mijn voucher, hij checkt mijn naam maar zegt vervolgens, dat klopt niet. Die voucher kennen we niet in het systeem. Maar zegt hij, het is wel een geldige voucher dus ik bel even naar de administratie. Ik vind dat prima, wacht rustig en hoor na 3 minuten: nee, spijtig genoeg klopt het niet, je komt er niet in zonder betalen.

Tsja, daar sta je dan, Die 10 euro was je anders toch gaan opmaken aan veel te sterke drankjes en andere verdovende middelen, dus dan maar betalen. Om te betalen gebruikt Mississippi geen cash, maar een voucherautomaat. Je betaalt dus tien euro met Tikkie, pinpas of creditcard en krijgt een voucher voor toegang. Ik daarheen, voucher betaald en weer terug in de rij. Snel aan de beurt, dat wel en sta weer voor een andere portier zijn neus.
Ik laat mijn voucher zien, hij scant hem en zegt: heb je eerder een voucher gebruikt hier? Ik zie dat je namelijk geregistreerd staat met je naam in ons systeem. Waar is de andere voucher dan?

Ik het verhaal uitgelegd en ook wordt de originele portier erbij gehaald. Maar al snel wordt duidelijk dat hier niks aan te doen valt, de oude voucher kunnen ze in het systeem niet vinden, de nieuwe voucher werkt niet. Kortom, ik ga de Mississippi niet binnenkomen die nacht.

Inmiddels is mijn animo ook volledig weg evenals de 10 euro die ik betaalde voor een voucher. Ik stap weer in een taxi, laat me terugrijden naar huis en zuip mezelf een stuk in de kraag in de buurtkroeg. Zonder voucher en zonder hippe drankjes.

Lees verder »

Nokia lanceert nieuw X6 smartphone in China (gerucht)

Door arnovos op zaterdag 28 april 2018 21:42 - Reacties (2)
Categorie: -, Views: 2.193

Nokia heeft via Sina Weibo [?] aangekondigd dat binnenkort in China de Nokia X6 wordt gelanceerd. Het toestel, met dezelfde naam als een eerder Nokiamodel uit 2009 gaat volgens the Verge rond 30 april in de verkoop. The Verge baseert zich op de renders van het toestel die op Weibo te vinden zijn.

Gebaseerd op de renders concludeert The Verge dat er twee versies komen van de X6: een regulier en een upgraded versie. Onder andere in opslag (64 of 128 GB), RAM en processor zal onderscheid komen: Zo heeft de upgraded versie naar verwachting een Qualcomm 636 aan boord, terwijl de regulier versie een Mediatek Hello P60 onder de motorkap heeft.

Beide versies zouden een 3,300 mAH accu krijgen, een vingerafdrukscanner op de achterkant van het toestel en USB-C om te laden. Evenzo is een 3,5mm audioingang aanwezig. De X6 (2018) zou Android 8.1 draaien..Of dit Android One zal zijn is niet bekend.

Vodafone stopt met Wallet op 28 juni as.

Door arnovos op vrijdag 27 april 2018 15:31 - Reacties (2)
Categorie: , Views: 2.108

Telecomgigant Vodafone stopt ook in Nederland met het aanbieden van zijn Wallet service. Dit meldt een moderator op het forum Vodafone Nieuws. De Wallet app is per 28 juni 2018 niet meer bruikbaar voor het doen van betalingen of het bewaren van virtuele klantenkaarten en tickets voor concerten en andere evenementen. Eerder werd al bekend dat de Wallet app geschrapt werd in Italie en Duitsland. In het Verenigd Koninkrijk lijkt de app nog wel te zullen werken na 28 juni, lijkt te blijken uit de begeleidende tekst in de Google Play store.

Vodafone introduceerde de dienst in 2014 maar geeft nu aan te stoppen omdat te weinig mensen de dienst zouden gebruiken. De Vodafone Wallet kreeg te maken met stevige concurrentie: zo introduceerden ABN-Amro en Rabobank eigen Wallet apps, terwijl ook telefoonmakers Apple en Samsung eigen apps voor dit doel introduceerden of bestaande apps verder uitrolden (Google Pay).

Ondanks ondersteuning voor PayPal bleef Vodafone Wallet enkel in gebruik bij een te kleine userbase. De hoop dat voor Nederland een boost zou komen in gebruik door OV-chip mobiel te ondersteunen, bleek evenzo ijdel. Eerder deze maand maakte Translink bekend dat het de proef met OV-chip mobiel stopt per 15 juni, vanwege het feit dat de onderliggende techniek "niet solide genoeg" is. Naast Vodafone deed ook KPN mee aan het OV-chip mobielproject, waarbij de opstartfase hectisch was door een niet soepel lopende toestel- en simkaartregistratie.

Vodafone heeft op haar forum een FAQ geplaatst evenals een korting toelichting op het besluit.

Cloudflare start eigen gratis DNS service op IP-adres 1.1.1.1

Door arnovos op maandag 2 april 2018 18:04 - Reacties (9)
Categorie: -, Views: 5.945

Op 1 april 2018 heeft het Amerikaans bedrijf Cloudflare aangekondigd een eigen, privacyvriendelijke DNS service per direct aan te bieden via IP-adressen 1.1.1.1 en 1.0.0.1 voor het grote publiek. Cloudflare bood eerder voor haar eigen klanten zoals Uber, OKCupid en Fitbit al de mogelijkheid aan om verkeer via haar eigen DNS-dienst te laten lopen. Zowel IPv4 als IPv6 worden ondersteund via DNS-over-HTTPS en/of DNS-over-TLS. In een tweede blogpost legt het bedrijf uit op welke manier de service werkt.

Naar eigen zeggen is Cloudflare's DNS service 28% sneller en privacyvriendelijker dan concurrerende diensten zoals 8.8.8.8. van Google en openDNS, met een gemiddelde responsesnelheid van 14,8 milliseconden. Uit de blogpost over de werking van de service blijkt dat de bestaande Tsjechische open-source Knot Resolver de basis vormt voor 1.1.1.1.

Het IP-adres 1.1.1.1 en 1.0.0.1 zijn verkregen door een samenwerking met APNIC, een van de vijf wereldwijde Regional Internet address Registries. Bij deze RIR's zijn nationale internetproviders, overheden en bedrijven aangesloten, hoewel het lidmaatschap ook openstaat voor personen. De vijf RIR's regelen per regio de technische en administratieve coördinatie van de internetinfrastructuur.

In ruil voor het gebruik van 1.1.1.1 en 1.0.0.1 verbindt Cloudflare zich ertoe om dummy netwerkverkeer dat via de twee IP-adressen binnenkomt te analyseren. Dit resttraffic word bijvoorbeeld gegereneerd door gebruikers die voor testdoeleinden een van de twee IP's invullen.

Het bedrijf belooft daarbij geen privacy van eindgebruikers te schenden en de ontvangen data binnen 24 uur te verwijderen. Om dit proces te auditen is KPMG ingehuurd.

In het verleden is Cloudflare in opspraak gekomen door het niet langer hosten van neonazi-website The Daily Stormer. Daarnaast bleek in februari 2017 dat Cloudflare een serieus beveiligingslek teweeg bracht bij sites dat de naam Cloudbleed kreeg, en waarmee 2 miljoen websites potentieel last kregen.

Instructies voor het gebruik van1.1.1.1 zijn zowel beschikbaar voor Windows, Linux en Mac, alsook voor Android, iOS en routers. Sinds de lancering zijn er problemen gemeld met het gebruik bij providers Comcast (VS) en Orange Telecom (Frankrijk). Cloudflare geeft aan op de hoogte te zijn en te werken aan een oplossing.

Via: the Verge

Google stopt op 13 april met url-verkorter goo.gl

Door arnovos op zaterdag 31 maart 2018 19:59 - Reacties (14)
Categorie: -, Views: 5.012

Webgigant Google heeft aangekondigd op 13 april 2018 te stoppen met het aanbieden van zijn eigen url-verkortingsservice goo.gl. Gisteren (30 maart 2018) is de support al gestopt. In plaats daarvan zet Google in op het gebruik van Dynamic Links, die beter geschikt zouden zijn voor het gebruik in apps. Google's eigen mobiel app platform Firebase zou deze Dynamic Links mogelijk moeten maken.

Goo.gl kwam online in 2009 en bood gebruikers de mogelijkheid om url's aanzienlijk te verkorten. Later kwam daar de mogelijkheid bij om QR codes met links te genereren en in-app links te ontwerpen. Concurrenten Bit.ly en Ow.ly bieden vergelijkbare diensten aan en blijven online. Bitly biedt bijvoorbeeld een overstapservice aan voor goo.gl gebruikers.

Links gemaakt via goo.gl verdwijnen na 13 april niet uit het zicht. Google geeft zelf aan dat bestaande links nog tot 30 maart 2019 kunnen worden gemanaged via de console van Goo.gl. Na 30 maart wordt de toegang tot de console afgesloten, maar blijven bestaande links werken.

Via: Engadget