UberX rijdt vanaf 2020 in Londen niet meer met dieselauto's

Door arnovos op zondag 10 september 2017 09:21 - Reacties (3)
Categorie: -, Views: 2.172

De veelbesproken taxi app Uber kondigt aan dat vanaf 1 januari 2020 er geen dieselauto's gebruikt zullen mogen worden voor ritten in de Britse hoofdstad met UberX. Alle 40.000 Londense chauffeurs die voor Uber rijden zullen dan moeten zijn overgestapt op een hybride of elektrische auto. Uber geeft ook aan dat dit in 2022 voor alle 40 steden in het Verenigd Koninkrijk zal gaan gelden waar het bedrijf zijn diensten aanbiedt. Op dit moment is 50% van de Londense Uberauto's hybride of elektrisch.

Of de andere diensten van Uber (o.a. Black, Select en Eats) ook diesel als brandstof vaarwel zeggen is niet bekend. Uber geeft wel aan dat de carpooldienst UberPool wordt uitgezonderd, aangezien die dienst mensen al een auto laat delen en dus al meehelpt aan het terugdringen van uitstoot van schadelijke deeltjes.

Uber trekt voor het groener maker van het wagenpark een bedrag van 2 miljoen Britse pond uit en stopt dit in een apart fonds. Uit dat Clean Air Fund betaalt het bedrijf elke Uberchauffeur maximaal 5.000 Britse pond (+/- 5400 euro) als bijdrage in de kosten van de vervanging van een dieselauto. Ook verplicht Uber een verhoging van de ritprijs voor alle ritten in Londen met 35 pence (0,38 euro) om het fonds verder te vullen. Uber hoopt dat deze prijsverhoging de 148 miljoen pond gaat opbrengen die nodig is om alle aanspraken op het fond te kunnen honereren, maar geeft aan eventueel te kunnen bijstorten in het fonds.

De komende maanden worden belangrijk voor Uber's activiteiten in het Verenigd Koninkrijk. In september wordt de uitspraak verwacht in hoger beroep over de vraag of de chauffeurs van Uber moeten worden behandeld als werknemers in plaats van zelfstandigen. De Britse rechter merkte in oktober 2016 Uber aan als werkgever, een beslissing die grote financiŽle gevolgen kan hebben voor het bedrijf als deze in stand blijft.

Uber krijgt in september ook te horen of en tegen welke prijs het bedrijf opnieuw een vergunning krijgt voor het aanbieden van taxidiensten in Londen . In 2012 kreeg Uber een vijfjarige vergunning, deze verliep op 30 mei van dit jaar en is tijdelijk verlengd met vier maanden. De Londense gemeenteraad nam recentelijke een motie aan om Uber geen nieuwe vergunning te geven. Bovendien dreigt een eventuele nieuwe vergunning een stuk duurder uit te vallen. In plaats van 3.000 pond voor vijf jaar zou Uber 2 miljoen pond voor vijf jaar betalen.

Of Uber in andere landen ook een Clean Air Fund gaat oprichten is niet bekend.


Via.

Volgende: Onderzoekers ontwikkelen algoritme voor identificatie seksuele geaardheid via gezichtsherkenning 12-09 Onderzoekers ontwikkelen algoritme voor identificatie seksuele geaardheid via gezichtsherkenning
Volgende: Tinder introduceert betaalde "Gold" versie om swipes naar rechts te previewen 03-09 Tinder introduceert betaalde "Gold" versie om swipes naar rechts te previewen

Reacties


Door Tweakers user teacup, zondag 10 september 2017 17:27

Uber kan ook bijna niet anders.

In de UK krijgen dieselvoertuigen in de grote steden te maken met extra belasting tegen luchtverontreiniging en bestaat het risico dat dieselvoertuigen worden geweerd tijdens de avondspits. Als een soort noodmaatregel krijgen vanaf 2020 steden in UK de ruimte verregaande restricties op te leggen aan dieselvoertuigen (The Telegraph):
The air quality strategy urges local authorities to first try to reduce emissions by retrofitting the most polluting diesel vehicles, changing road layouts and removing speed humps.

However it concedes that as a last resort councils will be allowed to impose tough restrictions on the most polluting diesel vehicles as soon as 2020 to bring down the levels of harmful nitrogen dioxide emissions.
De extra belastingen kunnen tot gevolg hebben dat het voor chauffeurs minder interessant om voor Uber ritten te maken, of om Łberhaupt taxichauffeur te blijven. De restricties die steden opleggen betekenen simpelweg dat Uber met dieselvoertuigen zijn werk niet zou kunnen uitvoeren.

Ik vermoed dat dit dan ook de reden is dat Uber deze stap in de UK zet. In andere landen wordt waarschijnlijk het beleid nog afgewacht. Dat Uber zich in Nederland nog niet gedwongen ziet tot deze stap zegt mij dat de Nederlandse overheid nog niet zo ver is. Enkele dagen terug werd onze overheid nog op de vingers getikt door een rechter (nrc) dat ze wat vaart moet maken met haar luchtvervuilingsbeperkende maatregelen.

[Reactie gewijzigd op zondag 10 september 2017 17:28]


Door Tweakers user T-Forever, maandag 11 september 2017 19:45

Hoezo kan Uber niet anders? Uber hoeft helemaal niks, het zijn die chauffeurs die moeten.
Geen nieuwe bak, geen werk, dus met een beetje pech moeten er een hele boel mensen zichzelf in de schulden steken.

Door Tweakers user smittiehz, maandag 11 september 2017 22:08

Pech? 50% is al hybride of elektrisch en er is 5000 pond per chauffeur. Bovendien had je dit al x jaar aan kunnen zien komen.

Ook onze zuiderburen:

https://www.vrt.be/vrtnws...regering-voor-de-rechter/

Reageren is niet meer mogelijk