Vodafone stopt met Wallet op 28 juni as.

Door arnovos op vrijdag 27 april 2018 15:31 - Reacties (2)
Categorie: Telecom, Views: 1.939

Telecomgigant Vodafone stopt ook in Nederland met het aanbieden van zijn Wallet service. Dit meldt een moderator op het forum Vodafone Nieuws. De Wallet app is per 28 juni 2018 niet meer bruikbaar voor het doen van betalingen of het bewaren van virtuele klantenkaarten en tickets voor concerten en andere evenementen. Eerder werd al bekend dat de Wallet app geschrapt werd in Italie en Duitsland. In het Verenigd Koninkrijk lijkt de app nog wel te zullen werken na 28 juni, lijkt te blijken uit de begeleidende tekst in de Google Play store.

Vodafone introduceerde de dienst in 2014 maar geeft nu aan te stoppen omdat te weinig mensen de dienst zouden gebruiken. De Vodafone Wallet kreeg te maken met stevige concurrentie: zo introduceerden ABN-Amro en Rabobank eigen Wallet apps, terwijl ook telefoonmakers Apple en Samsung eigen apps voor dit doel introduceerden of bestaande apps verder uitrolden (Google Pay).

Ondanks ondersteuning voor PayPal bleef Vodafone Wallet enkel in gebruik bij een te kleine userbase. De hoop dat voor Nederland een boost zou komen in gebruik door OV-chip mobiel te ondersteunen, bleek evenzo ijdel. Eerder deze maand maakte Translink bekend dat het de proef met OV-chip mobiel stopt per 15 juni, vanwege het feit dat de onderliggende techniek "niet solide genoeg" is. Naast Vodafone deed ook KPN mee aan het OV-chip mobielproject, waarbij de opstartfase hectisch was door een niet soepel lopende toestel- en simkaartregistratie.

Vodafone heeft op haar forum een FAQ geplaatst evenals een korting toelichting op het besluit.

Volgende: Nokia lanceert nieuw X6 smartphone in China (gerucht) 28-04 Nokia lanceert nieuw X6 smartphone in China (gerucht)
Volgende: Cloudflare start eigen gratis DNS service op IP-adres 1.1.1.1 02-04 Cloudflare start eigen gratis DNS service op IP-adres 1.1.1.1

Reacties


Door Tweakers user i-chat, vrijdag 27 april 2018 17:57

enkele grote nadelen van vodafone wallet waren toch wel,
1. dat het heel lang duurde voordat je eindelijk een nuttig betaalmiddel kon toevoegen. eerst was dat alleen visa dat veel mensen liever niet gebruiken).
toen daar eindelijk paypall bijkwam was het eigenlijk al te laat.

vervolgens kwam er na weer veel te lang de OV-chipkaart bij, maar ook daar was weer een grote faal... je kon namelijk niet met je ns-kortingskaart of je stads-zone-abonnement reizen.
bovendien werd er vanaf het eerste begin al direct gewaarschuwd voor toekomstige kosten, waarbij er dan weer geen duidelijkheid was over de hoogte van die toekomsitge kosten. kortom je ging moeten wennen aan een systeem op je mobieltje, waar je in de toekomst ook nog eens extra voor moest betalen, zonder dat daar technisch gezien rede toe was, het toestel was immers van jou, de databundel was van jou, ... dat beetje werk hadden ze prima van NS gespronsored kunnen krijgen

nu natuurlijk wel de vraag, welk app kun je het beste kiezen ter vervanging.

Door Tweakers user Marc H, woensdag 2 mei 2018 21:39

Op zich werkte het reizen via OV-chipkaart goed. Ik heb nooit enig probleem ondervonden tijdens het incidentele gebruik van die chipkaart op mijn telefoon.

Wat wel grappig was waren de reacties van controleurs:
co- Mag ik uw ov chipkaart even?
ik- alstublieft. (telefoon gevend)
co- Nee, uw chipkaart.
ik- Dat IS mijn chipkaart
co- (met verbijsterd gezicht naar mijn telefoon starend) Jan, heb jij wel eens gehoord van een telefoon als chipkaart?
co2- Ehh, ja. Dat schijnt te kunnen. maar meer weet ik er ook niet van.
co- Kan u laten zien dat u ingecheckt heb? (probeert niet eens of je hem gewoon kan scannen)
ik- (laat app zien) u kan hem gewoon scannen.
co- Niet nodig, ik zie dat u ingecheckt bent.

Dit soort discussies heb ik twee keer gehad. Een keer kreeg ik vier controleurs bij me die gezamenlijk gingen overleggen, want dit was toch wel apart.

Reageren is niet meer mogelijk